علما و بزرگان بسیاری از جمله شیخ بهایی، آیت الله حسن زاده آملی، علامه مبشر کاشانی، کفعمی و … درمورد شرف الشمس مطالبی درباره خواص کمنظیر شرف شمس بیان فرمودهاند که در انتهای این مقاله آورده شدهاست اما آیا خود آیت الله بهجت درمورد شرف الشمس نظر مستقیمی بیان داشتهاند؟
آیا آیت الله بهجت درباره شرف شمس نظری دادهاند؟
اظهار نظر مستقیمی از آیتالله بهجت در رابطه با این دعا مطرح نشدهاست اما در رابطه با خواص دعای شرف الشمس از حجت الاسلام والمسلمین عبدالعلی گواهی کارشناس دینی و تولیت آستان مقدس امامزاده صالح (ع) سوال شده که ایشان سخنانی را به طور کلی درباره ادعیه از قول آقای بهجت فرمودهاند که در ادامه مضمون آمده است:
“با توجه به نظر آیت الله بهجت در مورد شرف الشمس و دیگر علما هر دعایی در مرتبه خودش خواص خودش را دارا میباشد و آنچه که امروزه در کشور ما خیلی مطرح شده بحث شرف الشمس و نوزدهم فرودین ماه میباشد. درباره دعاهای مختلف در احادیث و روایات در دسترس داریم که انواع بلایا را کم یا رفع مینماید و بیشتر حوادث شر را از ما دور میگرداند. اگر بیاییم آن را تشبیه نماییم، دعا یک سرعت گیر (در برابر بلایا) میباشد. با توجه به نظر آیت الله بهجت در مورد شرف الشمس که فرموده اند:«هر دعایی حکم یک میوه را دارد، همانطور که هر میوهای ویتامین و خواص خاص خودش را دارا میباشد، هر دعا هم خاصیت خاص خودش را دارا میباشد.»
در نتیجه این نیست که انسان کاملا متوسل به دعا گردد و دیگر دست از کار و تلاش و تفکر بردارد و از ابزار و اهداف دیگری استفاده نکند. این موضوع هم همین میباشد و یک نوع ادعیه میباشد که در روز ۱۹ فروردین وارد شدهاست و اگر ما متوسل به دعا شرف الشمس میشویم، لذا برای برآورده کردن حاجات خود و سلامت و بهبود بهتر، کار و تلاش نیز لازم میباشد. در ادامه نظر آیت الله بهجت در مورد شرف الشمس (به طور کلی انواع دعا منظور بوده است) بیان شدهاست: این اعتقاد است که به دعا کمک مینماید، گاهی آدمی یک سنگ دارد و این باور و اعتقاد به آن میباشد که به ما کمک مینماید.”
نتیجه گیری از نقل قول مطرح شده از آیت الله بهجت
همانطور که در بخش قبلی بیان شد اظهار نظر آیت الله بهجت در مورد شرف الشمس یک نقل قول کلی درباره تمام ادعیه از ایشان بودهاست اما متاسفانه برخی این نقل قول را اشتباه برداشته کرده و آن را نظر آیت الله بهجت درمورد شرف الشمس اطلاق نمودهاند. در حالی که این نقل قول به طور کلی بوده و تمامی دعاها را شامل میشدهاست. بنابراین ایشان نظر مستقیمی در این باب نداشتهاند.
برای مشاهده و خرید انگشتر رهبری با سنگ شرف الشمس کلیک کنید
دیگر نظر علما درمورد شرف الشمس
1- آیت الله حسن زاده آملی در کتاب هزار و یک نکته، نکته ۹۷۷ فرمودهاند که شرف الشمس در نوزده درجه حمل میباشد و از حروف عالیات را که 7 و 13 است که بر نگین انگشتر نقش نمایند و در توضیحات فواید آن سخن گفتهاند.
2- مرحوم شیخ بهائی نیز در کتاب سرالمستتر درباره این حروف رمزی که به شرف شمس معروف است فرمودهاند: بایستی در روز ۱۹ حمل که برابر با روز ۱۹ فروردین (برای مطالعه دقیق روز شرف الشمس کلیک کنید) است، روی کاغذی نوشته و با خود همراه داشته باشد، ولی تمدید مجدد آن در روز مذکور لازم نیست.
3- سید عبدالله بوشهری در کتاب السحاب اللئالی آوردهاست که شرف الشمس از علوم غریبه میباشد و در دفع نمودن فقر و امراض و حفظ صاحب آن از گزند جانوران و محافظت در برابر بلاها و کسب بزرگی و مقام موثر است.
4- علامه مبشر کاشانی در کتاب خود به آداب نوشتن، زمان و کیفیت شرف شمس اشاره داشتهاند.
5- آیت الله مظاهری: دعای شرف الشمس مورد اعتماد میباشد.
جهت مطالعه نظرات کامل دیگر بزرگان به مقاله تکمیلی شرف الشمس مراجعه نمایید. همچنین جهت آگاهی از تمام خواص شرف الشمس یا خود خواص عقیق زرد به مقالات مزبور مراجعه داشته باشید.
سلام من چند سال است انگشتر شرف شمس دارم اما دعای آن همان موقعی بوده که خریدم آیا باید هرسال دعای انگشترم را تمدید کنم.
باسلام و احترام
خیر لازم نیست.
سلام خسته نباشید شرف الشمس برای شانس خوبه؟؟
باسلام و احترام
اساسا سنگ عقیق برای این مورد که فرمودید مناسب است. چه دعای شرف الشمس پشت آن نوشته شده باشد چه نوشته نشده باشد.
بسیار دقیق و کاملا صادقانه بود ممنون از سایت خوبتون
ممنون از نظر لطفتون